Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ιππικός Όμιλος, Σχολή Ιππασίας, Ιππικό Κέντρο

Όμιλος, είναι ένα ΜΗ κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο αποτελείται από ιππείς και αμαζόνες αγωνιστικής ιππασίας. Αυτό σημαίνει πως τα έσοδα του Ομίλου χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας του (προπονητής, ηλεκτρικό, νερό, φαγητό ίππων, σταυλίτες κλπ) καθώς και τυχόν μισθούς για άτομα που δουλεύουν στον Όμιλο ή που έχουν κάποια καθήκοντα.
Τα μέλη του σωματείου λαμβάνουν μέρος σε αγώνες με τον δικό τους ίππο, εξοπλισμό, ευθύνη και έξοδα, με σαφή αναφορά του Ομίλου που εκπροσωπούν.

Ο Όμιλος αναλόγως των καταστάσεων και των περιστάσεων, μπορεί να παρέχει στους αθλητές του προπονητή (για αγωνιστικές προπονήσεις), εγκαταστάσεις (σταυλισμού και ιπποδρομίων), σεμινάρια, ενίοτε και σε ορισμένες περιπτώσεις, ίππους για αγώνες.
Κατα κύριο λόγο όμως, τα μέλη-αθλητές είναι αυτόνομοι ως ιππείς και αμαζόνες και έχουν τον δικό τους ίππο, εξοπλισμό ίππου και εξοπλισμό αναβάτη.


Η Σχολή από την άλλη, είναι μια απολύτως νόμιμα κερδοσκοπική επιχείρηση, σαν ένα φροντιστήριο μαθηματικών ή Αγγλικών.
Απευθύνεται είτε σε άτομα αρχάρια και καλύπτει όλες τις φάσεις μέχρι να μάθει κανείς τα βασικά στην ιππασία, επίπεδη και χαμηλά εμπόδια.
Υποχρεούται να παρέχει στους μαθητές της εξοπλισμό ασφαλείας αναβάτη και ίππου, μαθήματα πρακτικής και θεωρίας και ίππους.

Εάν ένας μαθητής Σχολής θέλει να προχωρήσει από την αθλητική ιππασία στην αγωνιστική, και να γίνει μέλος του ομίλου, τότε πρέπει είτε να γίνει κάτοχος ίππου, είτε να αναλάβει τον σταυλισμό κάποιου αγωνιστικού ίππου.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις και αφού έχει συνενοηθεί με τον προπονητή και τον υπεύθυνο του Ομίλου, αρχίζει αγωνιστικές προπονήσεις με τον προπονητή του Ομίλου (και όχι της Σχολής πλέον).
Το επίπεδο είναι διαφορετικό καθώς επίσης και οι τεχνικές.

Όταν κριθεί πως είναι έτοιμος κα πως ιππεύει με ασφάλεια τόσο για τον εαυτό του όσο και για τον ίππο, υποβάλλει αίτηση και δίνει εξετάσεις ικανότητας αθλητού, θεωρητικές και πρακτικές, πάντα κάτω από το όνομα του Ομίλου που πρόκειται να γίνει μέλος.

Ιππικό Κέντρο τώρα, όπως δείχνουν και οι λέξεις, δεν υπόσχεται ως ονομασία κάτι περισσότερο από εγκαταστάσεις σταυλισμού και προπόνησης ίππων.
Σε ένα ιππικό κέντρο, μπορεί κάποιος να σταυλίζει το άλογό του με δική του ευθύνη σε όλα τα θέματα (ασφαλείας, καθαριότητας, ταΐσματος, προπόνησης) ή σε μερικά, αν συμφωνηθεί με άλλους χρήστες του κέντρου το κοινό μοίρασμα δουλειών ή εξόδων.
Σε ένα ιππικό κέντρο μπορεί να υπάρξει μια Ιππική Σχολή, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο, ή να μεταφερθούν αθλητές ενός Ομίλου που δεν έχει εγκαταστάσεις, για κάποιο διάστημα.
Επίσης, ένα ιππικό κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες, χωρίς απαραιτήτως να φιλοξενεί καθημερινώς άλογα και σταυλίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες